SIBERISCHE KOU

Februari 2019

De thermometer staat op -50. Je stapt de warme auto uit en meteen begint je huid te tintelen. Je longen vullen zich met de koude lucht. Eigenlijk wil je weer instappen, maar toch blijf je vol verwondering buiten staan.  Je geniet van deze extreme ervaring in dit fascinerend landschap.  

 
 
 
116_0940 copy.jpg

TORNADO

Mei 2019

Enorm dreigende wolkenluchten vullen de lege vlakte. De wind trekt aan en het begint te regenen. Over een paar minuten vallen hagelstenen zo groot als golfballen uit de lucht. De tornado komt er zo aan. De adrenaline giert door je lijf! Rijden we nog een stukje door of gaan we terug?

DSC_0241.jpg
 

eclips

Juli 2019

Het is nog steeds hartstikke licht en toch is de zon al bijna helemaal verduisterd. Je staat op een heuvel en plots zie je in het westen een schaduw met hoge snelheid over de aarde naar je toe komen. Dat is het! Je gaat op je tenen staan om het nog wat beter te zien, je ogen sperren zich wijd open. En dan …. is het in één moment donker. De eclips is gearriveerd! Je maakt honderden foto’s, kijkt om je heen naar het landschap, je ziet wolkjes in elkaar zakken. De vogels zijn stil.

 

 
 
 
eclipse1.JPG
 

AURORA BOREALIS

Maart 2019

De kleuren zijn eerst groen, dan geel en dan weer licht roodgekleurd. Wolken lichten groen op en de serene stilte en rust brengt je bijna in hogere sferen. De weerspiegeling op het water is net moderne kunst. Je kijkt toe, drukt af en toe een foto af en vergeet al het andere in je leven. Je voelt de kou niet, maar geniet van dit prachtige schouwspel dat telkens weer verandert.

 
 
 
Aurora.01.jpg

ORKAAN

September 2019

De straten zijn verlaten. De gebouwen dichtgetimmerd. De slagregen zet de straten al compleet blank en de orkaanwinden trekken verder aan. Toch houd je je nog net staande. Spoedig waait het te hard en zoek je een veilige plek op.

20180909_154739.jpg

We zijn net terug uit Amerika na een succesvolle orkanen ‘hunt’.

* 170 km/uur windstoten

* 20 minuten in het oog van Florence

* 600 mm regen in 3 dagen

Wil je volgend jaar ook mee? Of wil je gewoon meer weten? Stuur een email voor vragen of als je wilt voorinschrijven voor de trip van september 2019

GOPR2922.jpg

Onze overige reizen (binnenkort te boeken)

 

 

DIT ZIJN WIJ

20180525_195359.jpg

Eric Terpstra

Directeur, reisleider, meteoroloog

"Reizen naar de meest bijzondere plekken op aarde, dat wilde ik als klein jongetje al. Ik zat altijd aan de eettafel in de atlas te bladeren en probeerde me voor te stellen hoe het zou zijn om ergens anders te zijn, mooie plekken te ontdekken en avonturen te beleven. "

Expertise: reisontwikkeling, strategie, marketing, tornado's, orkanen, Siberië, Aurora Borealis

Voormalig meteoroloog, directeur R&D en Business unit director bij MeteoGroup

mail Eric of bel 06-5757 0846

image.jpg

Arno Paanstra

Productontwikkeling, reisleider

"Gefascineerd door extreme natuurverschijnselen heb ik al vele reizen mogen maken. Vanaf 2005 vrijwel elk voorjaar tornadojagen in de Verenigde Staten. Daarnaast andere bijzondere trips zoals twee zonsverduisteringen, actieve vulkanen, noorderlicht, droogste plaats op aarde, winter expedities in Lapland enzovoort."

Expertise: reisontwikkeling, Aurora Borealis, Vulkanisme, tornado's

IT-directeur MeteoGroup

mail Arno

Reinier.jpg

Reinier van den Berg

Marketing, duurzaamheid, meteoroloog

"Ik hou van het weer en de natuur met al zijn bijzonderheden. Verder sta ik voor een duurzame samenleving. "

Expertise: duurzaamheid, klimaatverandering, presenteren (TV, radio, lezingen)

Voormalig meteoroloog MeteoGroup

Links Speakout

mail Reinier

Margot.01.jpg

Margot Ribberink

Ambassadeur, meteoroloog

Expertise: Duurzaamheid, klimaatverandering, communicatie & PR

IMG-20180308-WA0010.jpg

Frank Duboccage

Ambassadeur, meteoroloog

Expertise: Communicatie & PR, reizen

Melody Sturm3.jpg

Melody Sturm

Reisleider

"Extreem weer fascineert mij van jongs af aan en ik vind het prachtig om als meteoroloog mensen te leren over de gevaren, impacts, maar zeker ook de schoonheid van extreem weer. Dit zodat iedereen op een veilige manier ervan kan genieten."

Expertise: orkanen & tornado's

Michiel de Vries.02.jpg

Michiel de Vries

"Achter ieder extreem weersverschijnsel zit een fascinerend verhaal. Als beroepsmeteoroloog en tornadojager combineer ik daarom mijn liefde voor reizen en avontuur het liefst met de extremiteiten die het weer ons kan laten zien. "

Expertise: tornado's

Frank-reisleider copy.jpg

Frank Versteegen

Reisleider, meteoroloog

Expertise: Tornado's & outdoor

Rick001_001 copy.jpg

Jeroen Daams

Reisleider

Expertise: wintereizen

Saskia van Laar copy.jpg

Saskia van Laar

Reisleider

"Extreme natuurverschijnselen zorgen ervoor dat je ervaringen opdoet om nooit te vergeten, die niemand je ooit meer afneemt en waar je een leven lang over kunt verhalen. Je gaat pas echt zien hoe waanzinnig onze wereld en hoe ongelooflijk onze natuur is. Als reisleidster draag ik heel graag aan zo´n ervaring bij."

Expertise: all-round reisleider, expertise o.a. Zuid-Amerika

Johan van der Wielen.JPG

Johan van der Wielen

Reisleider, professioneel fotograaf

Expertise: winterreizen, fotografie

Link: website

DSC_0400.jpg

Ivo Spanjersberg

Reisleider

"Reizen is voor mij het loslaten van het bekende en het ontdekken van het nieuwe, het vertrouwen op je intuïtie. De natuur is voor mij een terugkeer naar de basis, de bron van al het leven."

Expertise: Africa

 
DSC_0012.jpg

WIJ ZIJN KLIMAATPOSITIEF

200% COMPENSEREN  MET DE BOMENVERDUBBELAAR

 
bigstock-Polar-bear-on-an-ice-floe-15030044.jpg
 

Klimaatpositief

Wij zijn positief dat we een bijdrage kunnen leveren om de wereldwijde klimaatverandering tot een minimum te beperken.

Bewustwording

We bezoeken gebieden waar de gevolgen van de klimaatverandering zichtbaar zijn. Dat kan zijn in de natuur waar bijvoorbeeld gletsjers zich in de afgelopen tientallen jaren hebben teruggetrokken. Of we bezoeken de lokale bevolking en zien en horen wat de gevolgen zijn voor hen.

 
dry lake copy.jpg

Bomenverdubbelaar

We compenseren al onze CO2 uitstoot door te investeren in een herbebossingsprogramma in Bolivia. Dat doen we samen Trees For All . We gaan echter een stap verder: we verdubbelen de investering waardoor er twee keer zoveel CO2 wordt vastgelegd als uitgestoten tijdens onze reizen.

De investering wordt direct gekoppeld aan een CO2-opname van een stuk bos over de afgelopen 5 jaar. Het onderhoud, aanplant en educatie van de boeren is al voorgefinancierd. Daarmee hoeven we dus niet te wachten totdat de geplante bomen gaan groeien en pas over een periode van tientallen jaren alle CO2 gaan opnemen. 

Wij planten geen bomen, want dan duurt het jaren voordat alle CO2 opgenomen is. Wij investeren in projecten van Trees for All waarbij samen met lokale boeren de CO2-opname capaciteit van tropische bossen duurzaam hoog blijft. De boeren doen selectieve kap in hun bos, planten meer dan alleen maar één gewas en laten hun vee op speciale stukjes land rondlopen. Ze investeren zelf en met financiële hulp is het rendabel te maken zodat ze hun gezin kunnen onderhouden. Het is dus een economische prikkel die alles op gang houdt.

Voorheen werd al het bos op een aan een boer toegewezen stukje land gekapt en het hout verkocht. Vervolgens plantte men een monocultuur (bijvoorbeeld soja) op de vruchtbare grond en werd er flink verdiend. Na een jaar of 5 à 10 verarmde het land dusdanig dat het niet meer genoeg opleverde en ging de boer weer op zoek naar nieuw stuk land.

De projecten die wij steunen gaan roofbouw tegen, zorgen voor een duurzame oplossing voor de boeren en voldoen bovendien aan de Gold Standard. Dat houdt onder andere in dat de investeringshorizon 50 jaar is. Gedurende die tijd zal het bos onderhouden worden; oude bomen (die geen CO2 meer opnemen) worden gerooid en verkocht, jonge bomen worden aangeplant.

Alle reizigers krijgen na afloop een gepersonaliseerd certificaat.

DSC_2435.jpg

Bankieren

Wij bankieren bij SNS Bank, één van de drie banken die zeer hoog scoort op de onderdelen klimaatverandering, mensenrechten, bosbouw, natuur en voeding. Zie hier voor de bankwijzer van eerlijkegeldwijzer.nl.

DSC_0530.jpg

Duurzaamheid op reis

Tijdens het reizen scheiden we ons afval. We promoten daarnaast ook het gebruik van zo min mogelijk kunststoffen. In de Amerika krijg je bijvoorbeeld een herbruikbare Starbucks koffiekop, krijg je ook nog eens 10 cent korting op je dosis cafeïne.

palm.jpg