GOED OM TE WETEN

Je reist naar verre streken met soms uitzonderlijke omstandigheden. Vaak heb je een visum nodig, maar zeker zul je rekening moeten houden met kleding. Daarnaast hebben veel landen afwijkende stekkers. Omdat we bij deze reis nog niet weten wat precies onze bestemming is, zal je vlak van te voren goed ingelicht worden over een aantal benodigdheden.

20180215_225902 copy.jpg

Paspoort en visum

Al deze informatie is van toepassing op mensen met Nederlandse nationaliteit. Voor andere landen binnen de EU, zullen de voorwaarden doorgaans niet anders zijn. Als je Nederlandse nationaliteit niet hebt, check dan online wat de exacte voorwaarden zijn voor jou.

Chili & Argentinië

Je hebt geen visum nodig. Je paspoort moet tenminste nog 6 maanden geldig zijn na terugkeer in Nederland.

bigstock--195741646.jpg

Vaccinaties en gezondheid

We raden je aan jouw vaccinaties voor DTP en hepatitus A te checken op geldigheid. Zijn ze niet meer geldig, of heb je ze niet, dan worden die aangeraden voor de meeste van de landen waar we naartoe gaan.

Géén van deze vaccinaties is overigens verplicht. Het is jouw eigen besluit wat je wel en niet doet. Check ook de website van vaccinatiesopreis voor veel meer informatie over dit onderwerp.

netstekkers.gif

Stekkers

In Chili worden de types C (zoals bij ons) en L gebruikt. Onze stekkers van type C passen ook in het stopcontact L. In Argentinië komen zowel types C als I voor. Neem voor Argentinië een verloopstekker mee voor type I.

bigstock-Changing-Time-7302171.jpg

Tijdverschillen

In Chili en Argentinië is het 5 uur vroeger dan in bij ons in Nederland en België

child-fun-jump-69896.jpg

Kleding

We zijn in de winter op het zuidelijk halfrond. Toch zal het overdag door de zon nog aardig warm zijn met temperaturen tussen 15 en 25 graden. De nachten zijn koud met in de Atacama woestijn ‘s nachts temperaturen onder het vriespunt. Ook een regenbuitje is niet uitgesloten in de buurt van Santiago.

android-applications-apps-226664 copy.jpg

Telefoon & internet

Waar mogelijk zullen we een WiFi-hotspot installeren in de auto waar je gratis gebruik van kan maken. We vragen je dan wel alle automatische updates van apps en foto's naar cloud-diensten uit te zetten. Het is dan ook vaak mogelijk om via internet te bellen, maar ook hier vragen we je dan om de video uit te zetten.

Skyteam.JPG

Vluchten

We reizen zoveel mogelijk met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, AirFrance & Delta van SkyTeam.

Medio oktober 2018 waren de kosten voor de vluchten naar Santiago ongeveer €750. De verwachting is dat die prijzen gaan stijgen met het naderbij komen van de zonsverduistering.