VRAGEN EN ANTWOORDEN

EEN OVERZICHT VAN VEEL GESTELDE VRAGEN

Kleine lettertjes.JPG

Wat zijn de kleine lettertjes?

Alles wat je wilt weten staat in onze Algemene Reisvoorwaarden

bigstock--223563178 copy.jpg

Hoe veilig is het?

Zie hiervoor onze aparte pagina over veiligheid op reis

Hurricane_Irma_and_Jose_(36429922693).jpg

Hoe zeker is het dat ik in het oog van een orkaan kom?

Er zijn vele factoren die maken of we in de orkaan kunnen komen. Ten eerste is er geen 100% zekerheid dat een orkaan aan land gaat in de periode dat we op reis zijn, ondanks dat we op het hoogtepunt van het seizoen gaan en flexibel zijn in de keuze van locatie. Verder spelen er nog meer factoren een rol. Orkanen zijn bijvoorbeeld alleen veilig mee te maken in een stad aan de kust met voldoende orkaanbestendige gebrouwen. Er moeten voldoende goede toevoerwegen zijn. Neemt niet weg dat we ons uiterste best gaan doen om zo dicht mogelijk te komen!

bigstock--189202420.jpg

Hoe zeker is het dat ik een tornado ga zien?

De natuur is grillig en tot op zekere hoogte onvoorspelbaar. Er is daarom nooit absolute zekerheid dat je een tornado zult zien. De kans op extreem wolkenluchten en supercells, zandstormen, grote hagelstenen en dergelijke is zo goed als 100%.

We hebben onze slagingspercentages bijgehouden tijdens onze twintig jaar durende ervaring met tornadojagen (sinds 1996). Het komt neer op deze kansen gedurende een periode van 10 dagen:

Tornado: 60%

Supercell:> 95%

thermometer 59 graden onder nul.jpg

Hoe zeker is het dat ik in het dat ik -50 graden of lager ga meemaken?

Oimjakon is de koudste bewoonde plaats op aarde, maar ook daar stijgt de temperatuur in de winter wel eens tot boven de -30 graden. Nog steeds koud, maar niet de verwachtte -50 of -60 graden.

bigstock--213783370.jpg

Hoe, hoeveel en wanneer betaal ik?

Alle betalingen (de reissom en de kosten van de vlucht) maak je over naar de rekening van onze partner Stichting Derdengelden Certo Escrow. Nadat je van ons een boekingsbevestiging en factuur heeft ontvangen, ontvang je van Certo Escrow per e-mail een uitnodiging met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Je wordt gevraagd in te loggen op het beveiligde gedeelte van de website van Certo Escrow. Na bevestiging van de uitnodiging kun je direct overgaan tot betaling.

Je krijgt een verzoek tot betaling van de gehele reissom in één keer. Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom uiterlijk 60 dagen voor vertrek betaald dient te zijn aan de Stichting Derdengelden Certo Escrow. Boek je binnen deze periode van 60 dagen, dan gaan we uit van een betaling binnen 3 werkdagen.

We werken soms met wisselende prijzen. Hetgeen betekent dat prijzen kunnen variëren naargelang bezetting op de reis en het tijdstip van boeking, maar uiteraard ook door prijsacties met een tijdelijke boekingsduur. Het tijdstip van boeken is aldus bepalend voor uw prijs. Bij boeking is de dan vermelde prijs op de website geldig.

Vluchten.JPG

Wanneer krijg ik mijn vliegtickets?

Als je gebruik hebt gemaakt van onze service om tickets te boek zul je uiterlijk 7 dagen voor vertrek de digitale vliegtickets op jouw e-mailadres ontvangen.

Welke reispapieren krijg ik nog meer?

Als je bij ons een uitnodiging voor Rusland laat regelen, sturen we je die uiterlijk 7 dagen voor vertrek op per e-mail. Verder zijn er geen andere papieren die je nodig hebt voor de reis, wij hebben de rest geregeld. Een paspoort en visum moet je uiteraard zelf regelen.